Don Quijote

6.–7.5. Oulussa Pohjankartanon salissa

Kevään 2017 koko perheen satubalettimme on klassikko Don Quijote. Espanjaan sijoittuvassa humoristisessa baletissa on koko perheelle koettavana vauhtia ja väriä! Tanssimassa on kaikkiaan 550 tanssijaa, 4–28-vuotiaita tyttöjä ja poikia.

Helmikuussa meillä oli kaksi loppuunmyytyä näytöstä Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Toukokuussa esitämme neljä näytöstä Pohjankartanon salissa Oulussa, joihin liput ovat nyt myynnissä. Tervetuloa nauttimaan esityksistämme!

Vaeltava ritari Don Quijote saapuu pieneen espanjalaiseen kylään. Kylän majatalonpitäjän tytär Kitri on rakastunut Basilioon, mutta hänen äitinsä vaatii tytärtä menemään naimisiin rikkaan typeryksen, Gamachen kanssa. Nuoret päättävät karata yhdessä.

Esiintyjät: Balettikoulu Sinikellon oppilaat
Musiikki: Leon Minkus
Koreografia: Balettikoulu Sinikellon opettajat osittain perinteisen koreografian pohjalta

Liput

Don Quijote -satubaletti esitetään lauantaina ja sunnuntaina 6.–7.5.2017

  • lauantaina 6.5. kello 13
  • lauantaina 6.5. kello 16 loppuunmyyty
  • sunnuntaina 7.5. kello 13
  • sunnuntaina 7.5. kello 16 loppuunmyyty

Lippujen hinnat ovat 8 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset, 10 € aikuiset.

Lipunmyyntipisteenä on Musiikki-Kullas, Torikatu 12. Musiikki-Kullas on avoinna ma–pe klo 9.30–18, lauantaisin klo 10–15 (sunnuntaisin suljettu). Jos lippuja jää ennakkomyynnistä, esitysviikonloppuna niitä myydään Pohjankartanon aulassa.

Don Quijote -baletin juoni

Don Quijote, vaeltava ritari, joka on hiukan sekaisin päästään, on nukahtanut ja näkee unissaan harhanäyn ihanasta Dulcineasta, joka kehottaa häntä lähtemään matkaan. Aseenkantaja Sancho Panza rymistelee paikalle, hän on varastanut kanan, mutta jää kiinni. Don Quijote selvittää tilanteen ja lähtee matkaan aseenkantajansa kanssa.

Kitri on rakastunut nuoreen parturiin, Basilioon, mutta hänen äitinsä, majatalonpitäjä Lorenzia koittaa naittaa tytön vanhalle ja typerälle Gamachelle. Kylään saapuu matadoreja ja kuuluista härkätaistelija Espada rakastettunsa Mercedeksen kanssa. Myös Don Quijote ja Sancho Panza saapuvat kylään. Ritari erehtyy luulemaan kaunista Kitriä unelmiensa Dulcineaksi. Kitri ja Basilio karkaavat yhdessä.

VÄLIAIKA

Kitri ja Basilio saapuvat metsään, jossa on mustalaisleiri. Metsässä kasvaa kauniita kukkia. Karkulaiset selittävät tilanteen mustalaisille, jotka ottavat heidät suojiinsa. Don Quijote ja Sancho Panza saapuvat. Ritari näkee tuulimyllyn, luulee sitä viholliseksi ja hyökkää tuulimyllyn kimppuun. Rytäkässä vanha ritari saa iskun päähänsä ja vaipuu tajuttomaksi. Don Quijote näkee unta ja unessa ihanan Dulcinean. Nyt ritari käsittää, että Kitri ei ole Dulcinea. Sancho Panza virvoittelee Don Quijoten. Samassa tulee hälytys; Kitrin äiti ja vanha Gamache ovat tavoittamassa karkulaiset. Kitri ja Basilio pakenevat. Don Quijote opastaa takaa-ajajat väärään suuntaan.

Kitri ja Basilio saapuvat majataloon, jossa he ilokseen tapaavat myös Espadan ja Mercedeksen. Takaa-ajajat saavuttavat karkulaiset ja Kitrin äiti Lorenzia vaatii tyttöä menemään naimisiin vanhan Gamachen kanssa. Silloin Basilio esittää olevansa epätoivoinen ja iskee muka itseään veitsellä. Kitri rukoilee äitiään, eikö hän saisi mennä naimisiin Basilion kanssa, joka tekee kuolemaa? Don Quijote pitää Kitrin puolia. Lopulta Lorenzia suostuu. Menköön nyt naimisiin Basilion kanssa, poikahan on kuolemaisillaan. Kitri voi mennä sitten naimisiin Gamachen kanssa, kunhan Basilo kuolee. Basilio ponkaisee ylös riemuissaan. Lorenzia on luvannut kaikkien kuullen, että Kitri ja Basilio saavat mennä naimisiin, hän ei voi enää perua lupaustaan. Koko majatalon väki reimuitsee yhdessä Kitrin ja Basilion kanssa.

Vaeltava ritari Don Quijote jatkaa matkaansa.

Kuvia alkuvuoden esityksistämme Oulun kaupunginteatterilla