Prinsessa Ebba

Tositapahtumiin perustuva baletti oululaisesta tytöstä, josta tuli oikea prinsessa. Baletti kertoo pienestä, itsepäisestä ja lahjakkaasta Ebbasta, josta kasvoi älykäs ja kaunis nainen sekä rakkaudesta, jonka hän löysi kohdatessaan saksalaisen prinssin. Tämä satu ei lopu siihen, kun prinssi ja prinsessa saavat toisensa, vaan kertoo myös elämästä yhdessä, onnesta ja murheesta, ja kohtalon oikuista, jotka voivat muuttaa elämän hetkessä.

Ebba Lavonius, myöhemmin prinsessa Ebba zu Solms-Braunfels, eli 1850–1927. Ebba asui lapsuutensa Oulussa.

Esitykset Pohjankartanon salissa

Prinsessa Ebba -baletti esitetään Pohjankartanossa lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.5. klo 13 ja 16.

 

Liput

Lippujen hinnat 10 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset / 12 € aikuiset.

Lipunmyyntipiste on Musiikki-Kullas, Torikatu 12  (aukioloajat maanantaista perjantaihin klo 9.30–18, lauantaisin klo 10–15). Lippuja myydään perjantaihin 18.5. klo 18 asti Musiikki-Kullaksella. Jos lippuja jää vielä tämän jälkeen, niitä myydään viikonloppuna tuntia ennen esitysten alkua Pohjankartanon aulassa.

Suositusikäraja esitykseen on 4 vuotta.

Tervetuloa!

Tekijät

Baletin on ohjannut Päivi Honkakoski. Apuna baletin taustatyössä on ollut historioitsija Markus H. Korhonen. Koreografiasta vastaa Balettikoulu Sinikellon opettajat. Esiintyjinä toimivat Balettikoulu Sinikellon oppilaat.

Musiikin balettiin on säveltänyt oululainen Antti Haaranen. Tätä upeaa, sinfonista balettimusiikkia voi kuunnella ja ladata omaksi säveltäjän sivuilta, www.omamedia.fi/ebba.

#prinsessaebba

Pukumyynti

Viikonloppuna Pohjankartanossa myydään myös aiempien esitysten pukuja sekä muuta rekvisiittaa. Mainioita asuja esimerkiksi näyttämölle, naamiaisiin, roolileikkeihin, penkkareihin… Tule tekemään ihania löytöjä! Pukumyynti on avoinna klo 10–18.

Alla on osa myytävistä tuotteista.

Huutokauppa

Järjestämme myös huutokaupan esitysviikonloppuna, sillä myymme suoraan lavalta uudelle omistajalle pikku Ebban ja isosisko Marian puvut. Hiljaisessa huutokaupassa voit käydä jättämässä tajouksesi pukumyynnin myyjälle. Esillä on koko ajan sen hetken korkein tarjous. Lähtöhinta molemmille puvuille on 50 € ja minimi korotus 5 €. Tarjouksia on aikaa jättää sunnuntain klo 16 näytöksen väliajan loppuun asti. Puvun voi noutaa heti viimeisen näytöksen jälkeen tai hausta voidaan sopia erikseen.

Esitykset Oulun teatterissa

Prinsessa Ebba -baletti esitettiin Oulun teatterin suurella näyttämöllä lauantaina 5.5. klo 15 ja klo 18.

Tapahtuma on mukana Lasten kulttuurikaupunki Oulun ohjelmassa
www.lastenkulttuurioulu.fi
www.facebook.com/lastenkulttuurioulu