Tiedoksi kevään esityksistä

Infoa oppilaille ja huoltajille teatterin ja Pohjankartanon esityksistä. Sivun alaosassa lomake, jolla voit ilmoittautua avustajaksi.

Luethan tarkkaan eristyisesti lipunmyyntiä koskevat kohdat! Ilmoittaudu myös avustajaksi mahdollisimman pian, mieluiten sivun alaosassa olevalla kaavakkeella. Olisi hienoa, jos joka perheestä joku pääsisi auttamaan!

 

Aikataulut

Kannattaa seurata kalenterisivua, tai tilata kalenteritapahtumat omaan kalenteriin. Merkitsemme mm. näyttämöharjoituksista tarkemmat aikataulut kalenteriimme.

Näyttämöharjoituksia Pohjankartanossa sunnuntaina 25.2. isoilla ja sunnuntaina 15.4. pienillä
Avoimet ovet ja viimeiset tunnit 23.–29.4.
Esitysharjoituksia Valveella, isot keskiviikkona 2.5., pienet 7.–9.5. (aikatalu maanantaina, tiistaina, keskiviikkona)
Lauantaina 5.5. isoilla oppilailla esitys kaupunginteatterilla klo 15 ja klo 18
Torstaina 17.5. lavasteenrakennustalkoot päivällä
Torstaina 17.5. ja perjantaina 18.5. illalla kenraaliharjoituksia (sama aikataulu molempina päivinä)
Lauantaina 19.5. ja sunnuntaina 20.5. esitykset klo 13.00 ja 16.00 Pohjankartanossa

 

Missä näytöksessä esiinnyt tai lapsesi esiintyy

Tiedot löytyvät esitysvalmistelusivulta (vaatii kirjautumisen). Esitysvalmistelusivulta löytyy myös mm. esityksen juoni ja kohtausluettelo (näet missä kohti esitystä oma tanssisi on).

Ota huomioon missä näytöksessä tanssija esiintyy, kun valitset, mihin hommaan ja milloin tulet avustajaksi. Hyvä tapa on katsoa oman lapsen esitys ja tulla avustajaksi johonkin toiseen esitykseen – näin toisen näytöksen esiintyjien vanhemmat saavat myös katsoa rauhassa oman lapsensa esityksen.

 

Liput teatterin esitykseen 5.5.2018

Isommat oppilaat esiintyvät jo lauantaina 5.5. Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Esitys kuuluu Lasten ja nuorten teatterifestivaaliin. Lipunmyynti näihin näytöksiin menee teatterin lipunmyynnin kautta.

Lipunmyynti teatteriin esityksiin, klo 15 ja 18

Avustajat hakevat vapaalippunsa teatterin aulan lipunmyynnistä, oppilaan nimi löytyy listalta.

 

Liput Pohjankartanon esityksiin 19.–20.5.2018

Olemme monesti säännöstelleet lipunmyyntiä, jotta kaikki saisivat varmasti ainakin joitakin lippuja esitykseen. Nyt vanhempainyhdistys kuitenkin tarvitsee rahaa ja kaikki liput pitäisi saada myytyä. Tällä kertaa ei tule mitään säännöstelyä muuten, mutta ei-teatterilla esiintyvät ryhmät ja esityksen avustajiksi ilmoittautuneet saavat kaksi viikkoa etumatkaa lippujen ostossa. Sen jälkeen kaikki liput tulevat vapaaseen myyntiin. Huolehdi, että ostat lippusi ajoissa.

 

Lipunmyynti

Lipunmyynti Pohjankartanon esityksiin alkaa maanantaina 19.3.

Lippujen hinnat 10 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset / 12 €  aikuiset.

Lipunmyyntipiste on Musiikki-Kullas, Torikatu 12. Aukioloajat: ma–pe klo 9:30–18, la klo 10–15 (su suljettu). Musiikki-Kullas ei ota vastaan minkäänlaisia lippuvarauksia, liput myydään sitä mukaa, kun niitä ostetaan kassalta.

Suositusikäraja esitykseen on 4 vuotta. Jos kuitenkin otat pienempiäkin mukaan, heillekin pitää ostaa lippu.

Lipunmyynnin vaihe 1, 19.–31.3.
Lippuja saavat ostaa satu- ja alkeisbalettilaiset, Baletti I -ryhmät sekä Tiikeripojat 2 ja Isot Tiikeripojat 1 (= ei-teatterilla esiintyvät pienten ryhmät)  ja lisäksi avustajiksi ilmoittautuneet, koska teillä on tärkeää saada lippu juuri tiettyyn esitykseen. Teille jaetaan ennen lipunmyynnin alkua kuponki, joka oikeuttaa ostamaan liput ennen pääsiäistä. Avustajiksi tulevat saavat vapaalippunsa, ne jaetaan tunnilla oppilaille käteen. Muista sanoa avustajaksi ilmoittautumisesi yhteydessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi.

Lipunmyynnin vaihe 2, 3.4.–18.5.
Pääsiäisen jälkeen kaikki loput liput tulevat vapaasti yleiseen myyntiin.

Lipunmyynnin vaihe 3, 19.–20.5. (esitysviikonloppu)
Jos lippuja on vielä jäljellä, niin viimeiset liput myydään esityksen ovelta Pohjankartanossa.

Tärkeää! Pienten vanhemmat; ostakaa lippunne hyvissä ajoin ennen pääsiäistä! Muut; pyrkikää ostamaan lippunne HETI pääsiäisen jälkeen, mielellään 15.4 mennessä.

 

Kupongit

Lippujen osto-oikeuskupongit jaetaan pienille oppilaille tunnilla hiihtolomaa edeltävällä viikolla (vko 9) 26.2.–3.3. Pienten oppilaiden vanhemmat huolehdi, että olet lastasi heti ovella vastassa, ettei kuponki ehdi mennä matkalla hukkaan. Uusperheet, sopikaa itse lippujen jaosta, lippukupongit annetaan oppilaalle käteen siis viikolla 9. Jos on pois sillä viikolla, niin kupongin saa hiihtoloman jälkeisellä viikolla, vko 11. Kuponki oikeuttaa ostamaan liput jo ennen pääsiäistä, että saatte varmasti lipun oman lapsenne esitykseen.

 

Vapaaliput

Vapaalipun saat ilmoittautumalla avustajaksi esitykseen. Joka perheestä joku avustamaan! Ilmoittaudu tällä sivulla olevalla lomakkeella. Saat vahvistuksen, pääsitkö avustajaksi ja mihin hommaan, jos olit laittanut useita vaihtoehtoja.

Ilmoita avustajailmoittautumisen yhteydessä, tai viimeistään 18.3. mennessä, mihin näytökseen haluat vapaalippusi, niin saat vapaaliput tunnilla. Avustajailmoittautumiset mielellään ennen hiihtolomaa!

 

Vanhempainyhdistyksen myyntipisteet

Vanhempainyhdistys järjestää näytöksemme. Esitysten kaikki tulot tulevat vanhempainyhdistykselle. Lipputulot eivät yksistään riitä peittämään esitysten kustannuksia, vaan Pohjankartanon aulassa olevilla myyntipisteillä kerätään lisävaroja esityksiin. Teatterin esitysten kaikki tulot menivät teatterille, joten toukokuun esityksillä pitää kattaa kaikki esitysmenot.

Joten kun tulet esityksiin, niin varaa hieman käteistä mukaan ja tue esitystoimintaamme. Kerro tästä myös tutuille jotka tulevat katsomaan esityksiä. Aulassa on

 • Arvanmyyntiä ja onnenpyörä (2 €)
 • Ruusuja myytävänä (5 €)
 • Tervatonttuhattuja (5 €)
 • Ihania erilaisia tossupusseja myynnissä (5 €)
 • Satukirjoja (20 €)
 • Vanhoja esityspukuja ja rekvisiittaa myynnissä 1–200 €

Pukumyyntitempaus
Esitysmenojen peittämiseksi vanhempainyhdistys myy pukuvarastosta vanhoja esityspukuja! Pukumyyntitempaus on Pohjankartanon aulassa esitysviikonloppuna (lauantaista sunnuntaihin). Osta vanha esityspuku ja tue esitystä! Pukuja on kaiken ikäisille ja kokoisille, tytöille ja pojille, ja ihan parin euron puvuista parinsadan euron upeisiin luomuksiin. Täältä löydät hyviä asuja leikkeihin ja naamiaisiin… tai isommille valmiiksi penkkariasua seuraavalle vuodelle! Tule penkomaan ja vinkkaa pukumyynnistä esim. lapsen päiväkodille ja koululle!

Kukkaputiikki ja muuta kivaa
Kukkaputiikki tulee aulaan esityspäivänä. Myyntiin tulee eri värisiä isoja ruusuja yksittäiskappaleina 5 €/kpl. Ruusuja tilataan paljon, ja sunnuntaina tarvittaessa lisää, joten ne eivät lopu kesken. Tue esitystä ja ilahduta esiintyjää ostamalla ruusu! Kukkaputiikin yhteydessä on myynnissä myös tervatonttuhattuja, ihania tossupusseja ja aikuisille kenkäpusseja, sekä satukirjoja.

Arvonta- ja onnenpyöräpalkinnot
Taas tarvitaan arpajaisiin palkintoja (esimerkiksi kakut on kivoja!) ja onnenpyörään pikkutavaraa. Voisitko sinä tuoda jotakin? Tavaroita voi tuoda opettajalle milloin vain, herkut sitten lähempänä esitystä (viimeistään kenraaliharjoitukseen). Onnenpyörätavaraa tulee menemään paljon, kun on useita näytöksiä, ja arpapalkintoja kaivataan myös runsaasti (neljä arpapöytää!).

 

Tule avustajaksi!

Lapset esiintyvät, mutta kulissien takana tarvitaan paljon aikuisia avuksi järjestelyissä, jotta näytös onnistuu. Esityksiin tarvitaan yhteensä  noin 300 avustajaa. Tule osaltasi auttamaan! Ilmoittaudu mielellään useampaankin tehtävään – kaikista saat vapaalipun. Esitykset eivät onnistu ilman vanhempien apua! Myös vanhemmat sisarukset, kummitädit, isovanhemmat ym on tervetulleita auttamaan. Varsinkin pukuhuonevalvojista on yleensä pulaa. Tarvetta on myös arvanmyyjille, ovimiehille, roudaajille jne, sekä käsistään käteville ihmisille lavasteenrakennukseen. Katso mikä sopisi sinulle. Tehdään yhdessä hieno esitys!

Ilmoittaudu avustajaksi mahdollisimman pian. Joskus on jo ehditty kaikki mahdolliset ja mahdottomat opettajien sukulaiset värvätä avustajiksi, kun ei ollut ilmoittautunut tarpeeksi apua ajoissa – ja sitten viikkoa ennen esitystä olisi ollut vielä tulossa apuvoimia vaikka kuinka paljon. Katso heti avustajalistaa ja mieti, mihin sinä voisit tulla osaltasi avustamaan. Ja voisiko mummi tai kummitäti tulla auttamaan myös? Voit ilmoittautua samantien allaolevalla kaavakkeella. Saat sähköpostilla vahvistuksen ilmoittautumisesta avustajaksi, tai jos siihen hommaan oli jo kaikki avustajat niin kyselyn, voisitko tulla muuhun hommaan.

Avustajia tarvitaan seuraavissa tehtävissä (lomakkeesta poistetaan aina ne kohdat, joihin on jo saatu avustajat):

 • Pukuhuonevalvojat
  Myös esityksen aikana, kaksi joka pukuhuoneessa joka näytöksessä. Pukuhuonevalvojat vahtivat pukuhuoneessa esityksen aikana sekä vievät lapset näyttämölle. Pukuhuonevalvojat ovat myös kenraaliharjoituksessa mukana. Yhteensä 152 henkilöä
 • Pienten pukuhuoneen yleisvalvoja (myös esityksen aikana), yhteensä 4 henkilöä
 • Katsomovalvojat
  Tomeria vahteja katsomaan, etteivät yleisön pienimmät mellasta salin etuosassa esityksen aikana tai väliajalla mene lavalle. Vahtivat samaa näytöstä, mihin saavat itselleen vapaalipun. Yhteensä 8 henkilöä
 • Arvanmyyjät (myös esityksen aikana), yhteensä 8 henkilöä
 • Onnenpyörän pitäjät (myös esityksen aikana), yhteensä 12 henkilöä
 • Kukkien ym. myyjät
  Ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen. Ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Yhteensä 16 henkilöä
 • DVD-tilaus ja -myynti
  Ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen. Ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Yhteensä 8 henkilöä
 • Ovimiehet
  Ennen esitystä, väliajalla ja esityksen jälkeen. Ei esityksen aikana, eli voit olla avustajana samassa näytöksessä, mitä katsot. Yhteensä 8 henkilöä
 • Lavasteenvaihto (esityksen aikana, väliajalla ja lopussa, myös kenraalissa mukana), yhteensä 20 henkilöä
 • Loppuroudaus sunnuntaina toisen näytöksen jälkeen (kesto noin 2 tuntia), 8 henkilöä
 • Lipunmyyjä ja infopöydän pitäjä esitykseen (myös esityksen aikana, tähän tehtävään joku joka on ollut avustushommissa esityksissä ennenkin), yhteensä 4 henkilöä
 • Lavasteenrakennusta (käsistään käteviä tarvitaan!) torstaina 17.5. päivällä, yhteensä 12 henkilöä
 • Silittäjät (pienten esityspukujen silitys lauantai- ja sunnuntaiaamuina), yhteensä 4 henkilöä
 • Pukumyyntiä valmistelemaan perjantaina 18.5. kenraaliharjoituksen ajaksi, 5 henkilöä
 • Pukumyyntiin (myös esityksen aikana), yhteensä 12 henkilöä
 • UUSI: Pukumyyntiin iZettle-maksupäätteen hoitaja ottamaan vastaan korttimaksuja (myös esityksen aikana). Tähän joku, jolla on kokemusta iZettlestä tai muuten korttimaksujen vastaanottamisesta. Yhteensä 4 henkilöä
 • ENNAKKOON TEHTÄVÄ: Oppilaille ja onnenpyörään tulevien karkkien osto ja pussitus. Iso urakka, saa 4 vapaalippua tästä. 1 henkilö
 • Yleisavustaja aamuksi klo 10–12.30 (Päivin apulaiseksi valmisteluihin), yhteensä 4 henkilöä
 • Vara-avustajat (myös esityksen aikana: voidaan laittaa mihin tehtävään vain auttamaan, jos tulee peruutuksia. Ovat pienten pukuhuoneessa lisäapuna, jos ei tarvi muualle tuuraamaan), yhteensä 12 henkilöä

Kaikenkaikkiaan tarvitsemme yli 300 avustajaa.

Avustajaksi ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua avustajaksi esityksiin tällä lomakkeella. Saat kahden päivän sisällä sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisesta ja että olet päässyt siihen tehtävään mihin olet ilmoittautunut. Jos avustajia on jo kylliksi haettuun tehtävään, saat ehdotuksen toisesta avustushommasta.

Esitysvalmistelusivulta näet missä näytöksessä mikäkin ryhmä esiintyy.

Oppilaan nimi ja ryhmä * Vanhemman nimi * Vanhemman sähköposti *


Valitse tehtävä, johon haluat ilmoittautua valitsemalla alapuolelta ajankohta.


Olen pukuhuonevalvoja, ryhmä (jos jätät tämän tyhjäksi, niin sinut laitetaan valvojaksi johonkin ryhmään, johon valvojaa tarvitaan).
la klo 13.00 esityksessä la klo 16.00 esityksessä su klo 13.00 esityksessä su klo 16.00 esityksessä missä vaan
Olen katsomovalvoja
su klo 13.00 esityksessä missä vaan

Toimin arvanmyyjänä
su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Olen onnenpyöränpitäjänä
su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Olen kukanmyyjänä
su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Olen DVD-tilauslistan pitäjä ja opetus-dvd:n myyjä
la klo 16.00 esityksessä missä vaan

Olen lavasteenvaihtajana
la klo 13.00 esityksessä la klo 16.00 esityksessä su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Olen vara-avustajana
la klo 13.00 esityksessä la klo 16.00 esityksessä su klo 13.00 esityksessä su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Autan loppuroudauksessa toisen näytöksen jälkeen
Sunnuntaina 20.5.

Minut voi laittaa auttamaan mihin tehtävään vaan
Missä tahansa esityksessä

Tulen lipunmyyjäksi sekä infopöydän pitäjäksi esitykseen
la klo 13.00 esityksessä su klo 13.00 esityksessä su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Tulen rakentamaan lavasteita
torstaina 17.5. klo 12–16

Tulen pukumyyntiin
la klo 16.00 esityksessä su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Tulen pukumyyntiin iZettle-päätteen käyttäjäksi. Olen käyttänyt iZettleä / minulla on kokemusta kassalla korttimaksujen vastaanotosta.
su klo 16.00 esityksessä missä vaan

Tulen yleisavustajaksi aamulla klo 10.00–12.30
lauantaina 19.5. sunnuntaina 20.5.


Avustajan vapaalipun haluan esitykseen (yksi vapaalippu/tehtävä, voit valita pudotusvalikoista useamman lipun)
lauantai klo 13 lauantai klo 16 sunnuntai klo 13 sunnuntai klo 16


Lisätietoja


Roskapostin estämiseksi, kirjoita allaolevat kirjaimet tai numerot viereiseen tekstikenttään
captcha